Diyanet İşleri Başkanlığı, ihtisas merkezine 6 aylık gıda alırken, 8 milyon liralık ihalede et için; erkek hayvan eti, renginin pembe olması, kıvamı, sertliği, yağ oranı şartlar arasında yer aldı. İhalede istenen ürünler arasında baklavalarda cevizin, fındığın ve Antep fıstığının 1. sınıf kalitede olma şartı koşuldu.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre; Diyanet, geçtiğimiz 6 Mayıs’ta Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için “Gıda malzemesi alımı” ihalesine çıktı.
23 Mayıs’ta da, haziran ayından 2024 yılı sonuna kadar yenecek ürünler için 7 milyon 885 bin 525 TL’lik sözleşme imzaladı. Diyanet’in ihale teknik şartnamesinde ise alınan yiyeceklerin tümü listelendi.
51 personelin olduğu ve yaklaşık 25’er kişilik gruplara eğitim veren ihtisas merkezine 3 bin 250 kilogram yağsız günlük et, bin 750 kilogram haşlamalık et, 800 kilogram hazır köfte, bin 500 kilo kıymanın da aralarında olduğu 87 kalem gıda malzemesi alındı. 800 kilo baklava, 750 kilo helva, bin kilo Kemalpaşa tatlısı da ürünler arasında yer aldı.
BAKLAVANIN FINDIĞI, CEVİZİ, ANTEP FISTIĞI 1. SINIF KALİTEDE OLACAK
Sözcü’de yer alan habere göre; baklavalarda cevizin, fındığın ve Antep fıstığın taze ve 1. sınıf kalitede olması şartı koşuldu. Tüm etlerin İslami şartlara uygun kesilmiş ve damgalanmış olması istendi.
Şartnamede, “Etlerin renginin pembe kırmızı arası, kıvamı sert, kendine has görünüşünde ve kokusunda, gövdenin dış kısımları kısmen bir yağ tabakası ile örtülü olacaktır. Etler yüzde 10’dan fazla yağ içermeyecektir. Etler erkek hayvan eti olacaktır. Dişi hayvan eti kabul edilmeyecektir. Dana tranç için “Bütün iç tarafında leğen kemiği ile diz eklemi arasında uzanan kemiksiz adale grubundan olmalıdır. Ette kemik parçacıkları ve kıkırdak parçaları olmayacaktır” denildi.
(HABER MERKEZİ)